31 Temmuz 2013 Çarşamba

Simikli Yarim ( İğrenç Hikayeler Serisi 2 )


1. Bölüm:
Ailesi ülkenin sayılı zenginlerindendi.. Tüm öğrenim hayatını yurt dışında tamamlamıştı.. Sadece zengin ve başarılı değil aynı zamanda çok da yakışıklıydı. Ülkeye ayak bastığı anda hem magazinin hemde tüm kadınların ilgi odağı oluyordu. Çevresini saran kadınlar; sıradan erkeklerin görmeyi bırak, hayal bile edemeyeceği güzellikteydi.. Özellikle onun yanına gelen kadınlar adeta hediye paketinden çıkmış gibiydi.. Fiziki güzelliklerine, bir de güzel kokuları, yumuşacık ve pürüzsüz tenleri eklenince her erkek kendini kaybedebilirdi.. Ama tüm bunlar onun hiç mi hiç ilgisini çekmiyordu.. Onun bir kadında tek ilgilendiği şey iri burun delikleriydi.

2. Bölüm:
Aradığı kadını kendi çevresinden bulmasının mümkünatı yoktu.. Hepsinin burnu hokka gibiydi.. Burnu çirkin olanlar da estetik operasyonla fındık gibi burun yaptırıyordu. Her şeyi vardı.. Parası, şöhreti ama mutsuzdu. Çünkü hayatta onu tatmin edebilecek tek şeyi elde etmesi mümkün değildi.. Eğer bu durum ortaya çıkarsa rezil olurdu. Üstelik babasının ismine de gölge düşürmüş olurdu. En iyisi arzularını görmezden gelip diğer insanların mutlu oldukları şeylerden zevk almaya çalışmaktı.. Uzun zaman isteklerini göz ardı etti ve kendisini çalışmaya verdi. Taa ki o sabaha kadar...

3. Bölüm:
Bir toplantı için uçakla seyahat etmesi gerekiyordu. Yerini aldı ve toplantı notlarını çıkardı. Çok geçmeden birisinin başında dikilip kendisine seslendiğini fark etti... "Pardon" diyordu bu sesin sahibi... Toplantı notlarından başını çevirip sesin sahibine baktığında bir an kalp krizi geçirmek üzere olduğunu sandı.. Hayatında gördüğü en iri burun deliklerinin sahibi karşısında ve ayakta duruyordu.. Bir kaç saniye öylece bakakaldı.. Kendine gelir gelmez hemen ayağa kalktı ve kadının geçebilmesi için yer verdi. Nutku tutulmuştu.. Hayatının aşkı şu an hemen yanında oturuyordu ve yalnızca bir saat vakti vardı.. 

4. Bölüm:
Uçak kalkışa hazırdı. Anonsu işittiler.. Hostes kalkış öncesi bilgilendirme yapıyordu. O esnada kadın hızlı hızlı nefes alıp vermeye başladı.. Bunun müthiş bir fırsat olduğunu fark edince kadına dönüp "İlk uçuşunuz mu?" diye sordu. Kadın "Hayır, ama her seferinde heyecanlanıyorum." dedi. Kadın konuşurken burun kanatları açılıp kapanıyordu. Adam heyecandan deliye dönmüştü. Gözünü burun deliklerinden alamadı. O esnada kalkışa odaklanan kadın adamın burun deliklerine o denli uzun ve dikkatli bakmasından rahatsızlık duymadı. Bunun üzerine adam tekrar bir hamle yaparak "Korkmayın" dedi. O an kadın adamın yüzüne baktı ve ilk defa o anda ne kadar yakışıklı bir adam olduğunu fark etti. Gerçekten tüm korkusu hafiflemişti. Adama gülümsedi. Gülümsemenin etkisiyle burun delikleri biraz daha açılmıştı. İşte o an gördüğü manzara adamın kendisinden geçmesine neden oldu.

5. Bölüm:
Uçak havalanmıştı. Kadınla konuşmaya başladılar. Ama adamın tek düşündüğü şey kadının burnundaki yeşil sümüktü. Öyle iriydi ki, daha önce tanıdığı hiç bir kadında böylesine iri bir sümük görmemişti. O an tek istediği parmağını kadının burun deliklerine sokmaktı.. O yumuşacık yapış yapış sümüğü elinde hissetmek istiyordu. Ama bunun olması mümkün değildi. Yolculuğun yarısı bitmiş ama elle tutulur bir başarı kazanmamıştı. Üstelik burun deliklerine bakıldığını fark eden kadın da durumdan rahatsız olmaya başlamıştı. Artık sürekli eliyle burnunu kapatmaya çalışıyordu. Bu adamın çok iyi bildiği bir taktikti. Burnunda sümük olan ve bunun başka kişilerce fark edildiğini anlayan insan hareketiydi bu. Sanki burnu kaşınıyormuş gibi yapıp tatakları çaktırmadan baş parmağıyla boşaltacaktı. Adamın bir anda canı sıkıldı. Yine de böyle bir sahnenin kaçmasına izin vermeye niyetli değildi. Kadın her elini burnuna götürdüğünde yeni sorular sorarak kadını konuşturmaya çalışıyordu. Diğer yandan iyice sinirleri de gerilmişti. Uçuş neredeyse bitmek üzereydi. Burnunda sümük olduğunu anlayan kadın adamdan tuvalete gitmek için müsaade istedi. Bunun üzerine adam ani bir çıkışla tuvaletin bozuk olduğunu ve uçağın neredeyse inmek üzere olduğunu söyledi. 

6. Bölüm:
Artık kadının kafası sürekli öndeydi. Burnundaki sümüğün görünmüş olmasından utanmış, elinden geldiğince adama bakmamaya çalışıyordu. Ancak başını öne eğmesi iyice zor duruma düşmesine neden olmuştu. Yanında peçete yoktu ve sümüğü burnunun ucuna gelmişti. Sürekli burnunu çekiyordu. Burnunu her çekişinde öyle yoğun bir ses çıkıyordu ki; bu adamın kaçan keyfinin tekrar yerine gelmesini sağladı. Tam bu esnada uçağın inmek üzere olduğunun anonsu yapıldı. Adam sakin bir şekilde ceketinden çıkardığı ütülü, bez peçeteyi kadına uzattı.. Kadın minnettar bakışlarla hiç bir şey söylemeden peçeteyi aldı ve olanca kuvvetiyle sümkürdü. Bu çıkan ses adam için en büyük teşekkürdü. Ama kendisini bu kadar etkileyen bu kadından ayrılmak üzere olması kalbine bıçak gibi saplanmıştı. Uçak iniş yaptı.. Birbirine gülümseyerek veda ettiler..

7. Bölüm: 
Adam çok üzgündü.. Birden kadının peşinden koşmaya başladı.. Kadın neredeyse taksiye binmek üzereydi.. Son anda kadını kolundan yakaladı ve kendine çevirdi.  Adam öylesine hızlı koşmuştu ki, neredeyse nefes alamıyordu. İki elini bacağına yaslayıp nefesini düzenlemeye çalıştı ve sonra ağzından şu sözcükler döküldü: "Çok üzgünüm, sizi bu şekilde rahatsız etmek istemezdim ancak, uçakta kullanmanız için vermiş olduğum peçetenin benim için manevi değeri büyük. Mümkünse geri alabilir miyim?" Bu sorudan afallayan kadın çantasından peçeteyi çıkarıp adama uzattı. Adam peçeteyi aldı. Kadın Taksiye bindi ve arkasına bakmadan gitti.. Adam gözden kaybolana dek  taksinin arkasından baktı. Taksinin gittiğine emin olduğu an peçetenin arasına parmağını soktu. Gözlerini kapattı ve sevdiği kadından kalan son parçayı hissetti... 

***Son***

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder